مقاله کارشناس سئو چه کسی است؟
آموزش سئو

کارشناس سئو چه کسی است؟ – از وظایف تا ویژگی ها

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. آموزش سئو
  4. chevron_right
  5. کارشناس سئو چه کسی است؟ – از وظایف تا ویژگی ها
زمان تقریبی مطالعه : 6 دقیقه

جهان مجازی هر روزه در حال رشد و پیشرفت است و امروزه تمام کسب و کارها در این دنیای مجازی سهمی به خود اختصاص داده‌اند. این رشد و پیشرفت در دنیای اینترنت، بازار بزرگی را ایجاد کرده که تقریبا به اندازه جمعیت جهان مخاطب دارد.

این بازار بزرگ قوانینی نیز دارد که عمدتا موتورهای جستجو وضع‌کننده و مجری این قوانین هستند. اما این قوانین دائما در حال بازبینی و تغییرند تا نیاز همه کاربران را برآورده کنند و این یعنی رقابتی سخت و نفس گیر برای جذب مخاطب!

زیر نظر گرفتن این قوانین و تغیرات (شاید مواردی بسیار جزئی)، ساده‌ترین تعریفی است که می‌توان از وظیفه یک کارشناس سئو ارائه داد.

با این حال وظایف کارشناس سئو را نمی‌توان در این چند خط خلاصه کرد! شما به عنوان فردی که می‌خواهد کارشناس سئو شود یا قصد استخدام کارشناس سئو را دارد، باید همه چیز را در رابطه با این شغل بدانید! در این مقاله، به بررسی وظایف، ویژگی‌ها و سختی‌هایی که یک کارشناس سئو با آنها رو به رو می‌شود خواهیم پرداخت.

کارشناس سئو چه کسی است؟

” کارشناس” به فردی گفته می‌شود که در یک زمینه متخصص است و شرکت‌ها و افرادی که به این تخصص نیاز دارند، وی را استخدام می‌کنند تا با مشاوره و برنامه ریزهای او، به هدف خود برسند. کارشناس سئو نیز از این قاعده مستثنی نیست. در واقع کارشناسان سئو افرادی هستند که در زمینه بهینه سازی وبسایت‌ها برای موتورهای جستجو از تخصص کافی برخوردارند. (این افراد به عنوان مشاور سئو نیز شناخته می شوند)

صاحبین سایت‌ها و کسب و کارهای اینترنتی، این افراد را استخدام می‌کنند تا رتبه سایت خود را در موتورهای جستجو بالا ببرند و مخاطبین بیشتری جذب کنند. در ابتدا این شغل‌ نیز مانند خیلی دیگر از شغل‌ها، شکلی آنچنان تخصصی نداشت.

اما با پیچیده شدن الگوریتم‌های موتورهای جستجو و بالا گرفتن رقابت بین سایت‌ها، این شغل نیز، شکلی کاملا تخصصی گرفت تا جایی که یک فرد برای تبدیل شدن به کارشناس سئو باید زمان زیادی را صرف مطالعه و آزمون خطا کند.

چرا باید یک کارشناس سئو داشته باشیم؟

قبل از اینکه به سراغ وظایف و ویژگی‌های کارشناس سئو برویم، باید بدانیم که چرا به این افراد نیاز داریم. اگر خودتان در یک زمینه خاصی، متخصص باشید؛ به خوبی می‌دانید که هیچ فرد غیر متخصصی نمی‌تواند کاری که شما انجام می‌دهید را به درستی انجام بدهد.
سئو هم از این قاعده مستثنی نیست! خیلی از افراد فکر می‌کنند با رعایت یک سری نکات می‌توان به صورت تمام و کمال از پس سئو یک سایت برآمد؛ اما این یک اشتباه محض است. سئو خود بخش‌های زیادی دارد که یکی از مهم‌ترین بخش‌های آن دانش دقیق نسبت به تکنیک‌های بازاریابی و تحقیق و مطالعه است.

بررسی وظایف یک کارشناس سئو

وظایف کارشناس سئو چیست؟

تا اینجای مقاله با کارشناس سئو آشنا شدیم و به خوبی می‌دانیم که چرا برای رشد و پیشرفت سایت خود به آنها نیاز داریم. حال وقت آن رسیده تا کارهایی که باید توسط این افراد انجام شود را بررسی کنیم. در زیر یک لیست تخصصی از وظایف این افراد برای شما آماده کرده‌ایم تا هر چه بیشتر با این شغل حساس ومهم در جهان مجازی آشنا شوید.

1. شناخت هدف مشتری

اولین و یکی از مهم‌ترین وظایفی که کارشناس سئو دارد، تحقیق درباره هدف مشتری و شناخت آن است. یک متخصص سئو باید به خوبی بازار هدف را بشناسد؛ رقبا را آنالیز کند، کسب و کار یا سایت کارفرما را به خوبی بررسی کند و نقاط قوت و ضعف آن را پیدا کند. تحقیقاتی که در این زمینه انجام می‌شود باید کاملا دقیق بوده و با اعداد و ارقام قابل اثبات باشد. (در مثبت سئو این مرحله را قدم شماره صفر می خوانیم)

2. بهینه سازی سئو داخلی

کنترل محتوای تولید شده، ایجاد یک قالب مشخص برای برچسب‌ها ( استفاده از برچسب پیشنهاد نمی شود )، عکس‌ها و متون، از دیگر وظایف یک کارشناس سئو است. این کارشناس باید به طور کامل با مدیریت محتوا آشنا بوده و تمام محتواهای تولیدی را از نظر کیفی و کمی به صورت تخصصی بررسی کند.

3. تحقیق در رابطه با کلمات کلیدی

وقتی بالاتر گفتیم یک کارشناس سئو باید به خوبی روش‌های تحقیق کردن را بشناسد، به همین دلیل بود. مهم‌ترین کاری که کارشناس سئو سایت شما باید انجام دهد، تحقیق در رابطه با کلمات کلیدی مناسب برای سایت شما و مشخص کردن کلمات کلیدی‌ای است که رقابت بر روی آنها کم بوده و بازدهی بسیار بیشتری را برای سایت به دنبال خواهند داشت.

4. تمرکز بر روی تجربه کاربری

سئوی یک سایت تنها مربوط به محتوای آن نیست! موتورهای جست و جو، به خصوص گوگل اهمیت بسیار زیادی برای راحتی کاربران قائل‌اند و برای سایت‌های کاربر پسند امتیاز مثبتی در نظر می‌گیرند. تجربه کاربری، شامل مواردی چون راحتی کابر برای دسترسی به بخش‌های مختلف سایت، راحتی استفاده در موبایل، مناسب بودن حجم محتوا و … می‌شود. بهبود تجربه کاربری ( بهینه سازی نرخ تبدیل ) نه تنها رتبه شما در گوگل را تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ بلکه نرخ تبدیل بازدیدکنندگان به کاربر سایت را نیز بالا می‌برد.

5. بررسی و رفع مشکلات فنی مربوط به سئو

حل مشکل صفحه بندی سایت، ارورهای 404، ریدایرکت‌های 301/302، لینک‌های شکسته، محتواهای تکراری، نقشه سایت و سرعت پایین وبسایت، از مواردی هستند که کارشناس سئو باید زیر نظر داشته باشد و در صورت بروز مشکل، سریعا برای رفع آن اقدام کند.

6. استعداد در کپی رایتینگ

انتخاب سر تیترها، زیرعنوان‌ها و برچسب‌های جذاب برای یک محتوا، به شدت بر روی  ترافیک سایت تاثیر می‌گذارد. علاوه بر جذابیت باید با زبانی معمول و طبیعی محتوا تولید کرد؛ چرا که امروزه خیلی از افراد از جست و جوی صوتی استفاده می‌کنند. در نتیجه استفاده از کلمات معمول و جا افتاده در جامعه برای سئوی کلی سایت مناسب‌تر است.

7. ایده پردازی برای تولید محتوای جدید

می‌دانید که با جست و جوی یک کلمه، می‌توانید هزاران هزار مقاله را در گوگل پیدا کنید؛ در چنین بازاری کسی موفق است که محتوایی جدید و جذاب به بازار ارائه کند. یک کارشناس سئو باید با آگاهی از چنین مسئله‌ای دائما به دنبال ایده‌های جدید و جذاب برای سایت باشد و نویسندگان سایت را به سمت استفاده از خلاقیت راهنمایی کند.

8. محتواهای قدیمی باید بهینه شوند

ممکن است شما یکی دو سالی بر روی سایت خود کار کرده باشید؛ نتیجه خوبی هم گرفته باشید اما حالا با زیاد شدن تعداد رقیب‌ها تصمیم به استخدام کارشناس سئو گرفته باشید. در چنین حالتی، تمام محتواهای قدیمی سایت شما نیز باید بررسی شوند و حتی در صورت نیاز بازنویسی شوند. نکته دیگر این است که بر فرض مثال شما سایز عکس‌هایی که در پست‌های سایت خود استفاده می‌کنید را تغییر داده‌اید. دراین صورت نباید محتواهای قدیم را به حال خود رها کنید و یکپارچگی سایت را بهم بزنید. باید برگردید و پست‌های قدیمی را بروزرسانی کنید.

9. آشنایی با سیستم‌های مدیریت محتوا

کارشناس سئو زمانی می‌تواند به شما کمک کند که بداند بر روی چه پلتفرمی در حال کار کردن است. از همین جهت، آشنایی کامل نسبت به سیستم‌های مدیریت محتوایی چون وردپرس، دروپال، جوملا و … امری ضروری است.

10. آشنایی و استفاده از ابزار حرفه‌ای سئو

کارشناسی سئو نیز، ابزارهای خاص خودش را می‌طلبد؛ خوشبختانه ابزارهای موجود در این زمینه نیز بسیار زیاد‌ هستند. وظیفه کارشناس سئو است تا این ابزارها را بشناسد و با استفاده از آنها داده‌‌هایی را جمع آوری کند که استراتژی کلی سایت را مشخص می‌کنند. ابزارهایی چون  Google Webmaster tools , ahrefs و Google Analytics از این دسته ابزار کاربردی هستند.

 

این کار ها را در سئو انجام ندهیدکارهایی که یک کارشناس سئو  {{ نباید }} انجام دهد !

در بخش قبلی با بخش بزرگی از وظایف یک کارشناس سئو آشنا شدیم و متوجه شدیم که باید چه کارهایی را از این افراد انتظار داشته باشیم. اما با برخورد با چه مسائلی باید به تغییر کارشناس سئوی خود فکر کنیم؟
در این بخش، 4 کاری که یک متخصص سئو باید از آنها دوری کند را برای شما آورده‌ایم تا بتوانید به خوبی کارشناس سئوی خود را رصد کنید.

1. بهینه سازی بیش از حد!

استفاده بسیار زیاد از کلمه کلیدی وبسایت یا کسب و کار شما در محتواها، در نهایت گریبان‌گیر شما می‌شود. چرا که گوگل این مسئله را تشخیص داده و در نهایت سایت شما را جریمه می‌کند. (در این مورد over optimization رخ داده)

2. استفاده از لینک‌های غیر طبیعی

استفاده بیش از حد از لینک یک صفحه به خصوص و یا استفاده بیش از حد از یک انکر تکست مشخص در همه محتواها نیز نتیجه مثبتی برای سایت نخواهد داشت.

3. استفاده از لینک‌های نامعتبر

این را به خوبی به خاطر بسپارید که لینک‌های خارجی برای افزایش اعتبار یک صفحه استفاده می‌شوند. استفاده از لینک‌های غیر معتبر، دقیقا به اندازه‌ای که لینک‌های معتبر سئو سایت شما را بهبود می‌دهند؛ تخریب کننده است. در نتیجه یک کارشناس سئو باید دقت کند که تمامی لینک‌های استفاده شده به عنوان لینک خارجی معتبر باشند.

4. محتوای ضعیف

از دیگر مواردی که خیلی زیاد در بین سایت‌ها می‌بینیم، استفاده از محتواهای کپی شده و بازنویسی شده است. این گونه از محتواها شاید در کوتاه مدت باعث بالا رفتن رتبه سایت شما شوند، اما با تشخیص این کیفیت پایین توسط الگوریتم‌های موتورهای جست و جو، سایت شما جریمه می‌شود! در نتیجه وظیفه کارشناس سئو است تا کیفیت مطالب را بررسی کند و از انتشار محتوای بی کیفیت جلوگیری کند.

نتیجه گیری

در نهایت علاوه بر تمام مطالب و نکاتی که گفته شد، باید دقت داشته باشید کارشناس سئو یا تیمی که استخدام می‌کنید، تجربه کاری کافی داشته باشند و خودشان سایتی در شان یک کارشناس سئو داشته باشند. سعی کنید قبل از استخدام با مشتریان قبلی آنها صحبت کنید و نمونه کارهای آنها را بررسی کنید.

 

این مقاله رو با دوستات به اشتراک بزار!

نویسنده : ناربه شانظریان | مثبت سئو
منابع مقاله : webfx.com ، bealwaysmarketing.com ، contentmarketingspot.com

آخرین نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
Call Now Button