عکس مقاله disavow tools گوگل
آموزش سئو

Disavow کردن لینک های مضر – از دیساوو باید ترسید؟

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. آموزش سئو
  4. chevron_right
  5. Disavow کردن لینک های مضر – از دیساوو باید ترسید؟
زمان تقریبی مطالعه : 7 دقیقه

یکی از اصلی‌ترین راهکارهای افزایش اعتبار و رتبه سایت نزد موتورهای جستجو ، دریافت لینک از سایت‌های معتبر و رسانه‌های پربازدید است. بسیاری از کارشناسان سئو از این روش به حالت‌های مختلفی استفاده می‌کنند. اما موضوع امروز ما مربوط به {{نیمه تاریک ماه}} است.

ممکنه همون چیزی که تا الان به سایت ما رتبه و اعتبار داده ، همون هم باعث افت سایت و کاهش رتبه سایت ما بشه؟

لینک‌ها همیشه مفید نیستند …

دقیقا همانقدر که لینک‌ها می‌توانند مفید باشند دقیقا به همان میزان هم می‌توانند مضر باشند. هر لینکی از هر جایی مفید نیست. دقیقا به همین دلیل است که باید دقیقا بدانیم از کجا و چه لینک‌هایی به سایت ما داده شده است. مسئله زمانی پیچیده‌تر خواهد شد که ندانیم چه کسی لینک داده و چرا؟ اینجاست که مفهومی به نام Disavowing مطرح می شود.

رد کردن لینک های نامرتبط یا همان Disavowing یعنی چی؟ یعنی دقیقا بدونیم که چه لینک هایی از چه سایت هایی به سایت ما اومده و در صورت اینکه دیدیم لینکی مضر یا نامرتبط هست اون رو خیلی سریع رد کنیم یا اصطلاحا Disavow کنیم چون اگر اینکار رو نکنیم گوگل اون صفحه یا کل سایت ما رو از نتایج جستجو حذف خواهد کرد. برای این کار گوگل یک ابزار قوی در GSC یا (Google Search Console) آماده کرده که در ادامه به اون هم خواهیم پرداخت.
در ابتدا 2 خطای اصلی را با هم بررسی خواهیم کرد که در صورت وقوع آن ها حتما باید سری به بک لینک ها بزنید و ببینید که آیا نیاز به Disavow خواهید داشت یا نه. سپس خواهیم دید که چگونه لینک های سمی به سایت شما آسیب خواهند رساند و در پایان یاد خواهیم گرفت که چگونه باید این لینک ها را حذف کرد و به صفحه نتایج جستجوی گوگل (SERP) باز گشت.

انواع خطاها از نظر گوگل

google penalty and disavowبه صورت کلی خطاهایی که نیاز به بررسی لینک ها و Disavow خواهند داشت به 2 دسته کلی تقسیم می شوند :
• خطاهای دستی (Manual Penalties)
• خطاهای الگوریتمی (Algorithmic Penalties)

خطاهای دستی (Manual Penalties) : شکلی از خطاها هستند که توسط خود کارشناسان گوگل ثبت می شوند و اکثرا زمانی اتفاق می افتند که چیزی در سایت یا یکی از صفحات سایت شما بر خلاف قوانین سرویس دهی گوگل است. یکی از این قوانین که ممکن است نقض شده باشد در رابطه با لینک های خریداری شده است ، لینک های نامرتبطی از سایت های با رتبه پایین که گوگل آن ها را به عنوان سایت های ناامن و ناکارآمد شناسایی کرده است. در این شرایط باید این لینک ها را از سایت تان حذف کنید و سپس درخواست بررسی مجدد سایت را از گوگل داشته باشید.

خطاهای الگوریتمی (Algorithmic Penalties) : شکلی از خطاها که در اثر تغییرات در الگوریتم های گوگل برای جستجو و رتبه دهی به سایت ها، اتفاق می افتند و هیچ شخصی در آن ها دخیل نیست. در این تغییرات گوگل معمولا تلاش می کند به سایت هایی که بیشتر پاسخگوی نیاز های جستجوکنندگان هستند و مطالب مفیدتری ارائه می دهند رتبه بالاتری اختصاص دهد و به همین خاطر با دیدن لینک های غیرطبیعی یا غیرکاربردی در سایت شما ممکن است رتبه سایت را دچار تغییر کند و به رتبه های پایین تری آن را تبعید کند.

در صورت مشاهده هر کدام از 2 خطای بالا حتما باید به لینک های سایت نگاه مجددی داشته باشید و حتما نسبت به Disavow کردن لینک های مضر و غیرکاربردی اقدام کنید.

لینک های سمی

لینک های سمی لینک هایی هستند که از وبسایت هایی با Spam Score بالا به شما ارجاع داده شده اند. اسپم اسکور نشان دهنده این است که یک سایت چه مقدار لینک بی کیفیت و لینک مرده ( لینک های شکسته ) در خود دارد. اگر سایتی با اسپم اسکور بالا به سایت شما لینک دهد می تواند از رتبه سایت یا یکی از صفحات سایت شما بکاهد. (البته که spam score به تنهایی معیاری برای ارزیابی مفید بودن لینک ها نخواهد بود)
پس باید بسیار مراقب باشید تا از هر سایت و مرجعی لینک داده نشود و در صورتی که چنین چیزی مشاهده کردید بسیار سریع آن را رد کنید یا Disavow کنید.

مقاله دیساوو کردن لینک ها (Disavow)

توضیح کوتاه در مورد چگونگی استفاده از ابزار Disavow Tools

به دلیل تخصصی بودن این مبحث به جزییات اینکه چطور باید فرآیند Disavowing را در وب مستر کنسول گوگل انجام دهیم نمی پردازیم اما به صورت خلاصه روش انجام آن را بیان می کنیم.
قدم اول : ابتدا باید لیستی از بک لینک های موجود تهیه کرد که این کار را می توان با ابزار های موجود که سایت های مختلف ارائه می دهند انجام داد. مثلا می توان از سایت هایی مانند https://ahrefs.com استفاده کرد. بعد از تهیه این لیست باید کمی لیست را سامان دهی کرد. ابتدا باید URL ها یا همان لینک ها را به صورت دامنه درآورد که برای این کار باید تمام محتوای بعد از دامنه را پاک کرد.( مثلا mosbateseo.com/page.html به mosbateseo.com تغییر خواهد کرد. ) سپس باید عبارت Http:// یا Https:// را از ابتدای نام دامنه حذف کنیم. و در پایان ستونی باید بسازیم که در آن نام دامنه ها را به شکل “نام دامنه domain :” نوشته باشیم. در پایان فایل ما شکلی مانند شکل زیر خواهد داشت :

نکته بسیار مهم : در بروز رسانی های بعدی این فایل شما نباید دامنه ها یا آدرس های قبلی را پاک کنید و باید دامنه هایی که قصد دیس کردن (دیساوو کردن) آنها را دارید به همین فایل به ترتیب اضافه کنید.

هشدار خیلی خیلی جدی!

همانقدر که ابزار رد لینک یا همان Disavow Tools در گوگل قوی و مفید است ، استفاده اشتباه و بدون آگاهی کامل از آن ( دقت کنید که بدون آگاهی کامل ، یعنی کمی آشنایی کافی نیست ) می تواند فاجعه بار باشد و منجر به سقوط سایت تان شود. و این موضوع به قدری مهم است که گوگل اینطور در مورد آن هشدار داده :

نکته مهم : بهتر است از این ابزار فقط زمانی استفاده کنید که لینک های مضر خیلی زیادی به سمت سایت شما سرازیر هستند و نیاز مبرم به قطع ارتباط آن ها با سایت تان را دارید چرا که مطمئن هستید بر روی رتبه سایت شما تاثیر می گذارند.

چند قانون مهم قبل از استفاده از Disavow Tools :

قانون شماره 1 : ابتدا تلاش کنید تا با یک ایمیل لینک مضر را حذف کنید

خود گوگل پیشنهاد می کند که قبل از اینکه اقدام به استفاده از Disavow Tools کنید سعی کنید با ایمیل زدن به مدیریت سایت مقصد درخواست حذف آن لینک را داشته باشید بدون اینکه اقدام به استفاده از Disavow Tools کنید. به این ایمیل Link Removal Request می گویند که نزد مدیران سایت یک ایمیل و یک روند کاری کاملا شناخته شده است. پس در صورتی که امکان مذاکره با مدیر سایت مقصد وجود دارد سعی کنید با یک مذاکره کوتاه درخواست حذف لینک تان از سایت مقصد را داشته باشید.

قانون شماره 2 : در زمان نیاز از استفاده از ابزار Disavow نترسید

با اینکه همان طور که گفتیم بهتر است ابتدا از راه ایمیل و مذاکره وارد عمل شد و لینک ها را حذف کرد ، اما در صورت عدم دریافت پاسخ مثبت باید به صورت جدی از ابزار Disavow Tools استفاده کنیم. این ابزار به ما کمک خواهد کرد که به سادگی لینک های مضر را حذف کنیم. پس در استفاده از این ابزار نباید بترسیم.!

قانون شماره 3 : گلچین نکنید!

در هنگام استفاده از ابزار Disavow نباید لینک ها را گلچین کنیم و برخی از آن را رد کنیم. بهتر است در هنگام استفاده از این ابزار دامنه‌ی لینک های مضر را به صورت کلی رد کنیم یا Disavow کنیم. به این شکل تمام لینک ها شامل ساب دامین ها (Subdomains) و لینک های فرعی نیز از بین خواهند رفت.

چگونه در مورد Disavow کردن یک لینک تصمیم بگیریم ؟

به صورت کلی پاسخ این سوال تا حدود زیادی به کسب و کار و هدف سایت شما بستگی دارد ولی همواره با پاسخ به 3 سوال می توان نتیجه گرفت که آیا یک لینک شایسته نگهداری هست یا اینکه باید آن را رد (Disavow) کرد؟
• آیا این لینک کمکی به افزایش ترافیک ، بیشتر دیده شدن سایت یا معرفی کسب و کارم به دیگران می کند؟
• آیا هدف از ایجاد این لینک به صورت 100 درصد، فقط در جهت بهینه سازی رتبه سایت و سئو بوده است ؟
• نگرانی ای بابت اینکه الگوریتم های گوگل یا یکی از کارمندان آن این لینک را مشاهده کنند در سر دارم؟
اگر پاسخ شما به هر کدام از سوالات بالا با شک و تردید بود یا پاسخی برخلاف استاندارد های بالا بود ، به آن لینک بیشتر فکر کنید. به احتمال بسیار قوی آن لینک هیچ کمکی به سایت شما نمی کند و به زودی باید از سایت شما حذف شود.

در این زمینه شاید بهتر باشد مشکل خور را ابتدا با یک کارشناس سئو یا مشاور سئو در میان بگذارید. شاید نیازی به Disavow tool هم نباشد و مشکل و مسئله شما با توجه به تجربه متخصصان ما در مثبت سئو در کوتاه ترین زمان و به سادترین شکل ممکن برطرف شود.

نتیجه گیری

ابزار Disavow Tools ابزار بسیار مفید و کاربردی ای خواهد بود اگر به شکل درست و توسط یک متخصص استفاده شود. دقت داشته باشید که حذف اشتباه لینک های مفید و غیرطبیعی جلوه دادن لینک های ورودی به سایت ضرر های بسیار بیشتری را نسبت به لینک های مضر متوجه سایت شما خواهد کرد. پس از این ابزار به درستی و با علم کامل استفاده کنید.
هیچ وقت لینک ها را بر اساس حدس و گمان حذف نکنید. بلکه تک تک لینک هایی که به آن ها شک دارید را مورد بررسی قرار دهید و فقط و فقط بعد از حصول اطمینان از مضر بودن آن ها اقدام به Disavow کردن آن ها کنید. و همیشه ابتدا سعی کنید که لینک ها را از طریق ایمیل و مذاکره حذف کنید نه اینکه مستقیما به سراغ Disavow کردن بروید.
در سمت مقابل در نظر داشته باشید که استفاده درست از این ابزار ترافیک و رتبه سایت شما را به صورت قابل توجهی بهبود خواهد داد.
امیدواریم که این مقاله به شما کمک کند که به صورت صحیح و مفیدی از این ابزار تخصصی و حرفه ای استفاده کنید.

این مقاله رو با دوستات به اشتراک بزار!

نویسنده : تدی مگردچیان | مثبت سئو

منابع مقاله : neilpatel , searchengineland , linkody

آخرین نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
Call Now Button