صفحات یتیم یا orphan page یعنی چه؟
آموزش سئو

صفحات یتیم یا Orphan Page چیست و چگونه به سئو ضربه میزند؟

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. آموزش سئو
  4. chevron_right
  5. صفحات یتیم یا Orphan Page چیست و چگونه به سئو ضربه میزند؟
زمان تقریبی مطالعه : 6 دقیقه

احتمالا اصلاح صفحات یتیم یا Orphan page رو چندین بار شنیده باشی.
تو این مقاله قصد داریم خیلی واضح و روشن، بدون هیچ پیچیدگیی این مفهوم رو با هم یاد بگیریم. پس منتظر چی هستی بزن بریم!!!

صفحات یتیم یا Orphan Page چگونه به سئو ضربه میزند؟

خیلی راحته !!! صفحه یتیم به صفحاتی گفته می شود که هیچ صفحه دیگری به آنها لینک داده نشده است. این صفحات روی وب سایت شما حاضر هستند اما مورد توجه و بازدید هیچ ربات یا انسانی قرار نمی گیرند. می دانید چرا؟ زیرا این قبیل صفحات سئوی سایت شما را به یک نقطه ضعف تبدیل می کنند. بر همین اساس توصیه می شود در نخستین فرصت ممکن این صفحات را در سایتتان شناسایی و بهینه کنید. در این نوشتار قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم که صفحات یتیم چه هستند، چه زیان هایی برای وب سایت دلبند شما دارند و چگونه می توان آنها را بهینه کرد؟

صفحه یتیم چیست؟

یک پیج یتیم صفحه ای است که پیج دیگری در سایت به آن لینک نشده. موتورهای جستجوگر اینترنتی معمولا یا صفحه را از لینک های حاضر در آن می یابند یا URLها را در سایت مپ بررسی می کنند. اگر هیچ یک از این کانال ها به درستی تعریف نشده باشند، در عمل فرصت ایندکس سریع و رنک گرفتن در سرچ انجین هایی چون گوگل را از دست می دهید. ساده تر از هر آنچه تصورش را بکنید.

نمونه ای از صفحات یتیم

آیا وجود صفحه یتیم در سایت بد است؟

صفحات یتیم موجب می شوند کاربران از حضور در سایت شما احساس خوشایندی نداشته باشند و در آن گردش نکنند. اگر صفحات مرتبط با یکدیگر را در وب سایتتان به هم متصل نکنید، موتورهای جستجو نمی توانند سایت شما را پیدا و آن را ارزش گذاری کنند. پس در پاسخ به پرسش بالا باید گفت: «بله! صفحه یتیم به هیچ عنوان برای سایت خوب نیست.»

 

چرا یک صفحه یتیم مشکلی سر راه سئو محسوب می شود؟

همان گونه که پیش تر نیز گفتیم صفحات یتیم مشکل بزرگی سر راه سئو یا بهینه سازی وب سایت شما برای موتورهای جستجو محسوب می شوند. زیرا باعث کاهش ترافیک ورودی سایت و گردش در آن، افزایش نرخ فرار و بالا رفتن تعداد صفحات غیر قابل شناسایی توسط سرچ انجین ها خواهند شد. همه این موارد برای یک سایت فاجعه آفرین هستند و زحمات تولیدکنندگان محتوا را به آسانی هدر می دهند.
واقعیت این است که شما نباید تنها روی صفحاتی از سایتتان متمرکز بشوید که محتوایش از نظر خودتان بهترین است. زیرا رها کردن سایر صفحات که کیفیت پایین یا حتی افتضاحی دارند اصلا به نفع تان تمام نمی شود. با لینک دهی به همه صفحات مرتبط سایت می توانید یک ارتباط طبیعی و منطقی میان همه پیج ها پدید بیاورید و از این طریق راه را به موتور جستجوگر اینترنتی نشان بدهید.

صفحه یتیم در برابر صفحه بن بست

صفحات یتیم و صفحات بن بست معمولا مترادف یکدیگر شناخته می شوند اما در واقعیت چنین نیست. صفحات یتیم به پیج هایی می گویند که هیچ یک از صفحات همان سایت به آنها لینک نشده اند. اما در مقابل صفحات بن بست آنهایی هستند که خودشان به هیچ صفحه دیگری در سایت لینک نیستند. اما اثر هر 2 مورد بر UX و ربات گوگل یکسان است. این ربات لینکی برای گردش در سایت نمی یابد و جایی برای رفتن ندارد پس صفحه را ترک می کند و آن پیج از دید ربات پنهان می ماند. بگذارید لب کلام را بگوییم: «اگر می خواهید یک صفحه یتیم بسازید اصلا کار سختی پیش رویتان نیست. یک صفحه بسازید و آن را به امان خدا رها کنید!»

چگونه می توان صفحات یتیم را در سایت پیدا کرد؟

ابزارهای مختلفی وجود دارند که به کمک آنها می توان صفحات یتیم و پیج هایی که توسط موتورهای جستجو شناخته نشده اند را شناسایی کرد.

گوگل آنالیتیکز (Google Analytics)

با استفاده از گوگل آنالیتیکز می توانید به آسانی صفحات یتیم را در سایت خود بیابید. برای این کار ضروری است این ابزار را نصب کنید، لیست کامل URLهای سایتتان را از سایدبار GA در سمت چپ صفحه بیابید، روی گزینه Behavior یا رفتار کلیک کنید، Site Content یا محتوای سایت و پس از آن گزینه All Pages یا همه صفحات را انتخاب کنید. سپس به دنبال گزینه Pageviews بگردید. با کلیک روی این عنوان لیستی از URLهای سایت به طور کامل در برابرتان به نمایش در می آید. گزینه های بالایی لیست که بازدید کمتری دارند به احتمال قوی صفحه یتیم هستند.

اسکریمینگ فراگ (Screaming Frog)

برای اینکه بتوانید از اسکریمینگ فراگ استفاده کنید باید ابتدا مطمئن شوید که حساب کاربری تعریف شده تان در سایت به هر 2 ابزار گوگل آنالیتیکز و گوگل سرچ کنسول متصل است. زیر تَب General در بخش API روی گزینه Crawl New URLs Discovered in Google Analytics جهت بررسی کلیک کنید. وقتی بررسی به اتمام رسید، به بخش Spider بروید، گزینه Crawl Linked XML Sitemaps را فعال کنید و Crawl These Sitemaps را تیک بزنید. سپس URL سایت مپ‌ خود را وارد کنید. پس از آن لیست همه Orphan Page های وب سایت شما به نمایش در خواهد آمد.

سِم راش (SEMrush)

در بخش ممیزی ابزار SEMrush می توانید صفحات یتیم سایت خود را به آسانی شناسایی کنید. برای این کار تنها کافی است سم راش را برای گردش در سایتتان تنظیم کنید، به بخش Site Audit و Issues بروید و مطمئن شوید که زیر Notices گزینه orphaned page report فعال است. سپس سیستم اطلاعات را از گوگل آنالیتیکز به دست خواهد آورد. دقایقی بعد باید صفحه را رفرش کنید تا صفحات یتیم سایتتان را زیر عنوان “Notices”>”Orphaned Pages (Google Analytics).” ببینید.

 

چگونه مشکلات صفحات یتیم را مرتفع کنیم؟

از اصول اولیه سئو این است که اگر یک صفحه در نقشه سایت شما به نمایش در نیاید، نمی تواند توسط گوگل ایندکس شود. در ادامه مشکلات رایج در ارتباط با صفحات یتیم و نحوه حل کردن آنها را بررسی خواهیم کرد.

صفحه وجود ندارد، اما سایت دیگری به آن لینک شده است

در این حالت باید از مدیر سایت دیگر درخواست کنید صفحه اش را به روز رسانی کند و به لینک جدیدی در میان صفحات سایت شما لینک بدهد.

صفحه کدهای وضعیت non-200 ایجاد می کند

صفحاتی که خطای 4XX نمایش می دهند غیر قابل استفاده نیستند و می توان پس از تصحیح، دوباره آنها را به چرخه سایت بازگرداند. پس چندان نگرانشان نباشید.

صفحه پس از مهاجرت از سایت متروکه شده است

در این حالت راه صحیح اصلاح صفحه یتیم، لینک دهی URLهای قدیمی به سایت جدید خواهد بود. البته در صورتی که محتوای صفحات یکسان باشد. اگر چه باید پیج های اینچنینی تا زمانی که گوگل گردش در آنها را متوقف کند برای بازگشت به کدهای وضعیت 410 و 404 سِت شوند.

نمایش خطاهای چندگانه روی URL استاندارد یا سایت مپ

اگر URL استاندارد یا نقشه سایت شما پیام خطا می دهد، باید با توسعه دهنده وب سایت خود تماس بگیرید تا این مشکل را مرتفع کند.

وقتی همه صفحه یتیم ها را پیدا کردیم چه باید بکنیم؟

وقتی همه صفحه یتیم های سایتتان را پیدا کردید باید تصمیم بگیرید که قصد دارید با آنها چه بکنید. پاسخ دادن به پرسش های زیر می تواند در این راه به شما کمک کند.
• آیا صفحه یتیم مورد نظر مهم است؟ اگر بله، کجای نقشه سایت واقع شده؟ اگر نه از شرش خلاص شوید.
• آیا آن صفحه برای کلمه کلیدی خاصی بهینه شده؟ اگر بله جایی برای صفحه یتیم مذکور در سایت بیابید. اگر نه از شرش خلاص شوید.
• آیا صفحه یتیم بهینه شده است؟ آیا این پیج پس از تصحیح لینک می تواند در سرچ انجین ها رتبه بگیرد؟ اگر بله، آن را نگه دارید و بهینه اش کنید. اگر نه، چشم بسته حذفش کنید.

 

پیشنهاد نهایی مثبت سئو

صفحات یتیم یک مشکل در راه سئوی سایت شما هستند. اما خبر خوب این است که می توان آنها را شناسایی و تعمیر کرد. برای این کار می توانید از ابزارهای مختلفی که مخصوص شناسایی و بهبود صفحه یتیم ساخته شده اند استفاده کنید اما اگر می خواهید تخصصی تر پیش بروید، کار را به یک متخصص سئو بسپارید.

این مقاله رو با دوستات به اشتراک بزار!

منابع مقاله : markitors
نویسنده : ناربه شانظریان | مثبت سئو

آخرین نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
Call Now Button