ریز محتوا چیست و چه کاربردی دارد؟
بازاریابی دیجیتال

ریزمحتوا (Microcontent) چیست؟ – کاربرد آن در شبکه های اجتماعی

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. بازاریابی دیجیتال
  4. chevron_right
  5. ریزمحتوا (Microcontent) چیست؟ – کاربرد آن در شبکه های اجتماعی
زمان تقریبی مطالعه : 5 دقیقه

ریزمحتوا (Microcontent) دقیقا چیست؟

تا کنون همه ما حداقل یکبار کانتر های تست را در محیط های فروشگاه ها دیده ایم و حداقل یکبار محصول عرضه شده توسط این کانتر ها را چشیده ایم. شاید محصولی که امروزه مشتری آن هستیم روزی یکی از محصولات همان کانتر های تست بوده!
اما هدف از اشاره به این نمونه چه بود؟ هدف توضیح ریزمحتوا (Microcontent) است!

خلاصه : ریزمحتوا تکه ای از محتوای اصلی است که در 10 الی 30 ثانیه مورد بررسی قرار می گیرد!
خط بالا ریز محتوای پاراگراف پایین است!

ریزمحتوا یا به انگلیسی Microcontent در واقع یک نمونه کوچک ، واضح و کنجکاوکننده از محتوای اصلی ای است که قصد اشاره به آن را داریم. این محتوا می تواند یک عکس ، یک ویدیو کوتاه یا یک متن کوتاه باشد. آنچه مهم است ، کاربر برای مطالعه ریزمحتوا باید بین 10 تا 30 ثانیه زمان صرف کند.
ریزمحتوا می تواند پاسخ صریح به یک سوال یا حتی یک سوال تامل برانگیز باشد ، چیزی که برای مخاطبان امروزی جذابیت دارد!

چه چیزهایی می تواند حکم ریزمحتوا را در متن داشته باشد؟

  • کلیپ کوتاه
  • نمودار ساده
  • عکس مهیج
  • اینفوگرافی
  • شعار تاثیرگذار
  • توصیه کوتاه عملی

آیا زمان مطالعه ریزمحتوا کم نیست؟

تحقیقات نشان داده است که میزان تمرکز مخاطبان بر محتوایی که می خوانند نزدیک به 8 ثانیه است ، یعنی میزان تمرکزی کمتر از یک ماهی قرمز! این بدان معنی خواهد بود که ما توجه بسیاری از مخاطبانمان را در همان ب بسم‏الله از دست می دهیم. پس عددی که برای مطالعه ریز محتوا ( 10 الی 30 ثانیه ) در نظر گرفته شده نه تنها کم نیست ، بلکه بسیار هم سخاوتمندانه است!

شاید یک ریز محتوا تاثیر بسیار بیشتری داشته باشد

یک نمونه ساده از ریزمحتوا ….

همه ما در گوگل جستجو کرده ایم و قطعا همه ما دیده ایم که پس از جستجو در گوگل ، زیر عناوین ظاهر شده ، توضیحات کوتاه و کوچکی وجود دارند. این توضیحات همان ریزمحتوا ها یا Microcontent ها هستند که در گوگل آن ها را به عنوان Snippet می شناسیم.

نمونه ای از یک زیر محتوا

برای واضح تر شدن اینکه چرا حتما به ریزمحتوا (Microcontent) نیاز داریم بیایید یک محاسبه کاملا منطقی انجام دهیم. یک شخص بالغ به صورت میانگین توانایی خواندن 300 کلمه در دقیقه را دارد. قالب یک مقاله کوتاه از حداقل 500 کلمه تشکیل شده است. پس اگر شخص بالغی قصد خواندن این مقاله را داشته باشد بیشتر از یک دقیقه وقت نیاز خواهد داشت. که قطعا با توجه به آمار و ارقام کسی چنین زمانی را صرف خواندن مقاله ای که برای بار اول می بیند نخواهد کرد.

اما اگر ریزمحتوای شما فقط در چند کلمه سوالی جنجالی را مطرح کند که کاربر را وسوسه به یافتن پاسخ آن در مقاله کند چطور؟ اگر کاربر پاسخ سوالی که جستجو کرده را در همان یک جمله شما پیدا کند چطور؟ اگر دقیقا همان ویژگی یک محصول را توضیح داده باشید که کاربر در پی پیدا کردن آن است چطور؟
کاربر بیشتر از یک دقیقه که هیچ شاید بیشتر از 5 دقیقه هم مشغول خواندن و تفحص متن شما شود و حتی از خواندن آن لذت ببرد و چه بسا چیزی نیز بیاموزد ، یا حتی بخرد ! به این شکل شما یک بار و شاید برای همیشه تبدیل به یک مرجع قابل اطمینان و سوآور برای مخاطب خود خواهید شد.

داخل پرانتز ()

مبحث ریز محتوا با محتوای کوتاه با این که دو مبحث متفاوت هستند اما همپوشانی هایی با هم دارند. مثلا شاید شما ریزمحتوایی داشته باشید که به یک محتوای کوتاه 500 کلمه ای لینک شده باشد ، اما همین محتوای 500 کلمه ای به یک مقاله 4000 کلمه ای لینک شده باشد.

شهادت مسلم در شبکه های مجازی

به جرات می توان گفت که ریزمحتوا قلب تپنده شبکه های مجازی است.
آنچه امروزه در شبکه های مجازی به عنوان پست ، عکس ، وضعیت (Status) یا حتی توییت و مشابه آن می بینیم یک شکل تکامل یافته از ریزمحتوا است که به صورت بسیار قوی کاربران را به سمت خود جذب می کند و باعث تعامل می شود. نتیجه چیست؟ حواس کاربر بر روی آن محتوا متمرکز می ماند.
اگر دقت کرده باشید بسیاری از برند ها از همین راه کاربران و مخاطبان را به سمت صفحات و محصولات خود جذب می کنند. مثلا با قرار دادن یک عکس ، یک نظرسنجی ، یک ویدیو کوتاه یا حتی یک گزارش تعجب برانگیز باعث بازدید کاربران و تبادل نظر آن ها می شوند. تمام مطالبی که در خط بالا به آن اشاره کردیم و برند ها از آن استفاده می کنند ، تماما ریزمحتوا یا Microcontent هستند و حالا می توانید ببینید که داشتن ریزمحتوا مناسب و جذاب از داشتن خود محتوا بسیار ارزشمند تر است!

چگونه از ریزمحتوا در شبکه های اجتماعی حداکثر بهره را ببرم؟

مثلا فرض کنید یک محصول برای فروش دارید و قصد دارید با استفاده از ریزمحتوا های شبکه های اجتماعی مخاطبان تان را برای خرید این محصول تشویق کنید. در گام اول می توانید چند عکس جالب از جعبه گشایی ، قابلیت های هیجان انگیز ، رنگ های خاص ، یا توانایی های منحصر به فرد محصولتان را در شبکه اجتماعی منتشر کرده و به صفحه محصول در سایت لینک کنید.
در گام دوم می توانید یک ویدیو کوتاه ( شاید حتی خیلی کوتاه ) اما برانگیزاننده از محصول خود آماده کنید که به عنوان مثال در آن شخصی که از این محصول استفاده کرده پرواز می کند و مخاطب را در حالی که شگفت زده شده است به صفحه محصول هدایت کنید.
تمام این ها نمونه هایی هستند که استفاده از ریزمحتوا را شرح می دهند و بدانید که در انتها این شما هستید که باید ریزمحتوا را متناسب با محتوا یا محصولتان آماده و منتشرکنید تا مخاطبان بیشتری را جذب کند.
کدام شبکه های اجتماعی به ریزمحتوا بسیار علاقه دارند و کدام شبکه ها از آن دوری می کنند؟
جالب است بدانید که شبکه های اجتماعی توییتر ، اینستاگرام و فیسبوک بیشترین گرایش را به سمت ریزمحتوا (Microcontent) دارند و شبکه اجتماعی لینکدین کمترین گرایش را به سمت آن دارد و در آن عمدتا پست هایی با توضیحات زیاد مورد توجه قرار می گیرند.

چگونه محتوا های بلند فعلی را به ریزمحتوا (Microcontent) تبدیل کنیم؟

تولید ریزمحتوا از محتوا های آماده بسیار ساده است ، حتی اگر آن محتوا ها خیلی بلند و طولانی باشند.
اگر ویدیوی آماده ای دارید و در آن چیزی آموزش می دهید یا بررسی می کنید ، می توانید قسمتی از ویدیو را که دارای دو ویژگی مهم است جدا کنید و به عنوان ریزمحتوا در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید. آن دو ویژگی مهم عبارتند از : اول این که کاملا ساده و قابل فهم باشد و دوم اینکه خیلی کوتاه باشد ، کمتر از 30 ثانیه!
اگر مطلب آماده یا مقاله آموزشی ای داریم می توانیم هر هفته در یک زمان مقرر بخشی از آن مقاله را که کاملا واضح ، کوتاه و قابل درک است در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاریم و به مقاله اصلی آن را لینک کنیم.

اما گاهی کمی خلاقیت روی مخاطبان تاثیر ره 100 ساله می گذارد مثلا ….

می توانید هر روز صبح یک سوال در شبکه اجتماعی خود به اشتراک بگذارید و سپس به مخاطبان خود فرصت پاسخ دادن بدهید و همچنین اشاره کنید که همان روز در یک ساعت مشخص پاسخ سوال را نیز در شبکه اجتماعی تان به اشتراک خواهید گذاشت.
همین مطالب در حکم پیش غذایی خواهند بود که مخاطب را برای غذای اصلی که همان مقاله ، محصول یا هر چیز دیگری است آماده می کنند.

این همه بر طبل ریزمحتوا زدیم . نتیجه؟

نتیجه نهایی این است که :
ریزمحتوا نقش کلیدی ای در معرفی شما و محتوایتان دارد ، ریزمحتوا شاه کلید فروش شماست!
اگر از این شاه کلید به درستی ، با علم و همراه با خلاقیت استفاده کنید رابطه ای دو طرفه بین شما و مخاطبانتان ایجاد خواهد شد که هر دو تا سال های سال لبخند منفعت را بر لب خواهید داشت.

این مقاله رو با دوستات به اشتراک بزار!

منابع مقاله : وب سایت مثبت سئو

آخرین نوشته ها

2 دیدگاه. همین الان خارج شوید

  • حسین اکبرزاده
    دی 8, 1400 11:07 ق.ظ

    عالی بود
    هم جامع و هم مفید
    موفق باشید
    از این نوع محتواها بیشتر بزارین

    پاسخ
    • ناربه شانظریان
      دی 23, 1400 11:30 ب.ظ

      ممنون از لطف شما دوست خوب
      حتما سعی می کنیم مقالاتی در این سطح بیشتر داشته باشیم

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
Call Now Button